Fra Danmark til DHR Saga - DHR Saga
laster siden...

Fra Danmark til DHR Saga

Peder Madsen heter den nye byrålederen i DHR Saga. Den 33 år gamle dansken er opprinnelig fra Jylland, men har bodd de siste årene i København-området.

Nå er han i ferd med å gjøre Haugesunder av seg. Som så ofte ellers når menn flytter på seg, er det en kvinne med i spillet. Samboeren Elisabeth Schiefloe er fra Haugesund, og sammen med parets to sønner, Herman på 4,5 år og Villy på 10 måneder, er familien i ferd med å etablere seg i byen.

– Foreløpig bor vi i en leilighet på Steinsfjellet, men har kjøpt oss tomt i Skåredalen. Om alt går etter planen flytter vi inn om et års tid. Valget av tomt er for øvrig et slags dansk-norsk kompromiss. For folk i Norge er det utsikt som gjelder når de skal velge tomt. Derfor kunne Elisabeth godt tenkt seg å bygge hus høyere opp mot Steinsfjellet. Men vi dansker er ikke  like komfortable oppe i høyden, så vi landet på en mellomting nede i Tømmerdalen, forteller han til Jobb & Næring.

Peder Madsen er litt overrasket over at han ble den som ble plukket ut da DHR Saga sammen med Personalhuset jaktet på ny byråleder.

– Ettersom jeg ikke har erfaring fra reklamebyråbransjen eller media fra før, føler jeg at jeg har mye å lære. Men forhåpentligvis kan nettopp det at jeg kommer utenfra bety at jeg kan se ting fra en litt annen vinkel. Det er spennende utfordringer som møter meg. Overgangen fra å publisere på papir, til å leve i en verden hvor sosiale medier og andre digitale plattformer som blir stadig mer dominerende, har gitt hele bransjen store utfordringer, sier han.

– Nettopp det føler jeg er styrken med DHR Saga. Det vil alltid være behov for redaksjonelt innhold av høy kvalitet uansett om budskapet skal formidles i trykte magasiner eller på digitale plattformer, sier Madsen, som forteller at det å være i en bransje under kraftig omstilling er noe han har erfaring med fra tidligere.

– I Danmark arbeidet jeg i 10 år i Brødrene Dahl, som er Danmarks ledende leverandør i rørutstyr. Der fikk byggebransjen en bråstopp som jeg tror har ganske mye felles med det som skjer i oljebransjen i Norge nå.  Byggefirmaene hadde opplevd gode tider i mange år, og tingene gikk så det suste. Følgelig var det ingen som så seg tilbake. Så da tilbakeslaget kom i Danmark, rammet det hele bransjen. Det positive som kom ut av situasjonen var at det gav oss god erfaring med omstilling, forteller Madsen.

De siste fire årene før han flyttet til Norge arbeidet han i Ista Denmark, som er global markedsleder når det gjelder fjernavleste energimålere for individuell måling. Ista-konsernet har avdelinger i 25 land i Europa, Asia og Sør Amerika, med en årlig omsetning på rundt 7 milliarder kroner.

Som Operations Manager hadde han ansvaret for all drift i Ista DK, samt ansvaret for alle aktiviteter i datterselskapet Clorius. I tillegg til å lede 80 ansatte og være en del av Ista DK’s øverste ledergruppe, var Madsen også med i ledergruppen for internasjonale operasjoner i Ista.

– På samme måte som det var i Ista, vil en viktig del av jobben jeg skal gjøre i DHR Saga være å knytte kontakter, og være ute hos kundene for å presentere DHR Saga. Ledelse, forretningsutvikling og salg blir kjerneoppgaver for meg, og det kreves bevisst jobbing for at vi skal nå de målene vi setter oss, sier han.

Peder Madsen er mer en gjennomsnittlig sprek, og for en tid tilbake ble han bitt av ”maraton-basillen”. Om resultatet fra debuten i Copenhagen Marathon i fjor kan fortelle noe om hans evner til å nå oppsatte mål, kan det se bra ut for DHR Saga framover. Målet han satte seg på sin første maraton var å komme under 4 timer og 10 minutter. Med margin på 33 sekunder ble han klokket inn til en god plassering på 4.09.27.

Ellers legger Peder Madsen seg i selen for å bli norsk.

– Det innebærer turer på hytta og til fjells sammen med svigerfar som er en ivrig jeger. Derfor har jeg skaffet meg jaktlisens, og favorittbyttet er fjellryper. Men det er flere utfordringer som møter en danske som skal bosette seg i Norge.

Jeg forsøker å lære meg å gå på ski. Foreløpig  går det best i oppoverbakke, betror Peder Madsen oss.

Og som den observante leser kanskje oppdaget er det tegn som tyder på en tilvenning til det norske. For en danske snakker neppe om å dra på hytta. Dansker drar ”i sommerhus”.

Publisert den 20. august 2015 i Blogginnlegg

Del denne historien